Aluevaaleissa voi ennakkoäänestää ulkona monissa kunnissa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 7.1.2022 11.52
Uutinen

Vaalit.fi-verkkosivuille on julkaistu lista ulkoäänestyspaikoista aluevaalien ennakkoäänestyksessä. Aluevaalien ennakkoäänestysaikana kaikki ulkoäänestyspaikat palvelevat kaikkien hyvinvointialueiden äänioikeutettuja.

Yhteensä 29 kuntaa on ilmoittanut ulkoäänestyspaikkoja ennakkoäänestyksessä. Tiedot ulkoäänestyspaikoista löytyvät vaalit.fi-verkkosivuilta.

Jos äänestäjä on vaalipäivänä lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, hän voi äänestää äänestyspaikan pihalla soittamalla vaaliviranomaiselle. Vaaliviranomaisen puhelinnumero löytyy julisteesta äänestyspaikan pihalla.

Aluevaaleissa voi äänestää joko ennakkoäänestysaikana 12.–18.1.2022 tai varsinaisena vaalipäivänä 23.1.2022. Ennakkoäänestysaikana voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain siinä paikassa, joka lukee äänioikeutetulle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa. 

Jos äänioikeutettu on ilmoittanut vastaanottavansa viranomaistiedotteet sähköisesti, ilmoitus äänioikeudesta on lähetetty hänelle Suomi.fi-palveluun.

Ulkoäänestyspaikat aluevaalien ennakkoäänestyksessä
Ennakkoäänestyspaikat aluevaaleissa
Tietoa vaaleista ja äänestämisestä www.vaalit.fi
Koronaohjeita äänestäjille aluevaaleissa 

Vaalit.fi Twitterissä
Vaalit.fi Facebookissa
Vaalivideoita YouTubessa 
Vaalien puhelinpalvelu suomeksi 0800 9 4770 ja ruotsiksi 0800 9 4771
Vaalien WhatsApp-viestipalvelu 050 438 8730