De flesta av förhandsröstningsställena är öppna även under helgen

justitieministeriet
Utgivningsdatum 19.1.2018 10.04
Pressmeddelande

Förhandsröstningen i presidentvalet fortsätter på de flesta förhandsröstningsställena även på lördag och söndag. Röstningen går ofta smidigare under veckoslutet, eftersom det vanligen finns färre väljare på röstningsstället då.

Det är möjligt att rösta på förhand ännu på måndag och tisdag. Många röstar först under de sista förhandsröstningsdagarna och därför kan det bildas köer på förhandsröstningsställena.

Väljarna får rösta på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland eller utomlands. Väljarna ska ha med sig ett identitetsbevis med foto.

Information om förhandsröstningsställenas adresser och öppettider ges på justitieministeriets valwebbplats vaalit.fi eller på telefonservicen på numret 0800 9 4771.

Valdagen vid presidentvalet är söndagen den 28 januari. Då är vallokalerna öppna mellan klockan 9 och 20. På valdagen kan väljarna rösta enbart i den vallokal som anges i anmälan om rösträtt.  

Mer information: Arto Jääskeläinen, valdirektör, tfn 02951 50128, Heini Huotarinen, konsultativ tjänsteman, tfn 02951 50127, e-post: [email protected]

Förhandsröstningsställena

Information om presidentvalet på olika språk

Valvideor på justitieministeriets YouTube-kanal